به گزارش خبرنگار مهر، ضیافت افطاری بنیاد نخبگان و مسئولان استان قزوین با عنوان ایدهها و راهکار نخبگان جوان برای پیشرفت استان قزوین و ایران اسلامی پنجشنبه شب با حضور مرتضی روزبه استاندار، داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی استانداری، عباسعلی درافشانی معاون پشتیبانی و نیروی انسانی استانداری، کریم افشار رئیس بنیاد نخبگان استان،جمعی از نخبگان جوان در سالن باغستان قزوین برگزار شد.
داود محمدی در این نشست گفت: در بسیاری از مواقع با مشکلاتی مواجهیم که برخی مواقع به علت نداشتن استراتژی و گاهی عمل نکردن به برنامههاست و گاهی هم نگاه بخشی و جزیره ای است که ما را از رسیدن به اهداف بازداشته است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی کمترین اعتبار داده میشود که شاید تا یک پنجاهم اعتبارات پژوهشی هزینه شده است و امروز در حالی که شهرک های صنعتی با کمترین ظرفیت کار می کنند هنوز هم مجوز کارخانه و واحد صنعتی داده میشود که منطقی نیست.
محمدی گفت: دانایی موجب اقتدار و سلطه می شود و در شرایط کنونی تولید علم در کشور مطلوب است اما در تبدیل علم به ثروت مشکل داریم و با داشتن موقعیت صنعتی و دانشگاهی هنوز ارتباط منطقی بین این دو نهاد برقرار نشده است که نیازمند بررسی آن هستیم.
وی تصریح کرد: ارتباط 140 هزار دانشجو و 120 هزار کارگر و شاغل بخش صنعت در استان بخوبی برقرار نشده است و هنوز هم از شرکتهای دانش بنیان برای حل مشکلات حوزه های مختلف بهره نبرده ایم.
نماینده مردم قزوین یادآورشد: باید در کنار کشف استعدادها به پرورش نیرو هم توجه جدی کنیم لذا از نخبگان درخواست میکنیم ایدهها و طرح های خود را به صورت پروژه تعریف کرده و ارائه کنند تا بتوانیم حمایت لازم را از آنها انجام دهیم.
محمدی گفت: برای استفاده از نخبگان در اتاق فکر آماده حمایت لازم هستیم و امیدواریم ایدههای جوانان مبتکر و نخبه بتواند به توسعه و تحول استان کمک موثری کرد.
در این جلسه کریم افشار رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین هم گفت: در حال حاضر 260 نخبه در بنیاد عضویت دارند و با ارائه ایدههای خود تلاش می شود در توسعه نقش خود را ایفا کنند.
وی افزود: نخبگان استان ظرفیت بسیار خوبی دارند که باید با برنامه ریزی از این افراد در پیشبرد امور استفاده کنیم که در این نشست گروههای مختلفی شامل برگزیدگان المپیادهای ملی و بین المللی، برترین های کنکور، مخترعان و دارندگان مدال های رنگارنگ مسابقات علمی حضور دارند که ایده های آنها می تواند در حل مشکلات استان و توسعه منطقه نقش آفرین باشد.
در این نشست 10 تن از نخبگان جوان استان دیدگاهها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
محمد احمدی دانشجوی رشته برق دانشگاه شریف در این نشست گفت: نگاه به نخبگان فقط به عنوان رتبه برتر کشوری نباشد و لازم است ساختاری تعریف شود تا نخبگان بتوانند در اصلاح جامعه نقش بیشتری ایفا کنند که در این میان جذب نخبگان در استان مهم و ضروری است.
وی افزود: در اتاق فکر باید از نخبگان استفاده شود تا ایده بدهند و به مشکلات و چالش ها بپردازند.
مهدی مهدیخانی دکترای عمران دانشگاه امیرکبیر گفت: یکی از ارکان توسعه شهری فعالیت های عمرانی است اما پیشنهاد می شود با مدیریت جامع پروژه های عمرانی و ارائه یک مدل مدیریتی و تمرکز در ساخت و ساز از هدر رفت بودجه ها، نیرو و سرمایه ها جلوگیری شود.
مینا عرب اسدی دانشجوی دکترای دانشگاه شریف در این نشست اظهارداشت:در راستای پیشگیری از فرسودگی و ازکار افتادگی سالمندان تمرینات فیزیکال تراپی در استان قزوین در یکی از بوستانها راه اندازی شود که میتواند مورد استقبال کهنسالان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این طرح میتواند به صورت نمونه در قزوین و سایر شهرها اجرا شود و قادر است هزینه خود را در یک سال بازگرداند.
حسین فشندی دکترای مهندسی نساجی هم گفت: باید فرهنگ پولسازی جایگزین پولداری شود که این کار در تقویت تولید و بالا رفتن ارزش افزوده موثر است.
وی افزود: در صنایع نساجی که دچار فرسودگی هستند می توان با تغییر کاربری برای تصفیه آب و سایر امور استفاده کرد و به ارزش افزوده بیشتری رسید.
محمد علی امویی میلان فارغ التحصیل مکانیک هم اظهارداشت: تجاری سازی ایده های شرکت های دانش بنیان باید از سوی مسئولان حمایت شود و راه اندازی بانک اطلاعاتی نخبگان در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: اعلام نیاز صنایع به نخبگان و کمک به فروش و بازاریابی محصولات شرکت های دانش بنیان و اختصاص کارگاههای برای فعالیتهای عملی شرکتها از دیگر نیازهای نخبگان استان است.
پرهام نوروزی دانشجوی مکانیک دانشگاه شریف هم در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه مطالبی بیان کرد و اظهارداشت: اگر ایده ها در فعالیت های اجرایی به کار گرفته شود مسیر توسعه تسریع می شود.
وی افزود: تحصیلات دانشگاهی باید جهت دار و در مسیر نیازهای جامعه باشد و در تعطیلات تابستانی پیشنهاد می شود دانشجویان بتوانند در صنایع حضور پیدا کرده و کارآموزی کنند.
سعید حسن زاده دانشجوی دکترای صنایع هم گفت: باید مهاجرت نخبگان مورد توجه و آسیب شناسی قرار گیرد تا براحتی سرمایه های کشور بسادگی در اختیار بیگانگان قرار نگیرد.
هاشم حامدی وفا رتبه سوم کنکور هم اظهارداشت: اگر قرار است استان قزوین به قطب آموزش تبدیل شود نیازمند توجه ویژه است لذا باید از ظرفیت همه دانشگاهها در طول سال بخوبی استفاده شود.
خدیجه مظفری رتبه دوم کنکور علوم انسانی هم گفت: استعدادیابی در رشته های ورزشی، علوم انسانی، هنر مناسب نیست و به دلیل محدود بودن ساعات ورزش در مدارس قادر به شناسایی مناسب دانش آموزان مستعد نیستیم.
وی افزود: نحوه تعامل دستگاههای اجرایی با نخبگان باید به گونه ای باشد که براحتی از این افراد استفاده شود و با دادن تسهیلات و آزادی عمل می توان از ایده ها و توان نخبگان برای پیشبرد امور استفاده کرد.
داداشی مخترع قفل چهار شاخ هم در این نشست گفت: در بازدید مئولان استان از واحدهای صنعتی بهتر است نخبگان هم دعوت شوند تا با مشاهده مشکلات واحدهای صنعتی بتوانند به صورت مستقیم با صاحبان صنایع ارتباط برقرار کرده و در حل مشکلات مشارکت کنند.
نظر شما